Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

Σωματεία εργαζόμενων, μαθητές σχολείων και ιδιώτες συγκίνησαν με την απλοχεριά τους τους εθελοντές «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας», που παραλάμβαναν καθημερινά τις δωρεές αγάπης για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών που στηρίζει το Δωρητήριο τροφίμων των «ΕνΠοΛ». Χάρη στις προσφορές αυτές 250 περίπου οικογένειες παρέλαβαν περισσότερες από δύο σακούλες η καθεμία με τρόφιμα, νωπά και μακράς διάρκειας, για το πασχαλινό τραπέζι. Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Λάρισας της Εθνικής Τράπεζας, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ και κρεοπώλες της πόλης ήταν αυτοί που έκαναν τις μεγαλύτερες προσφορές. Με την βοήθειά τους εξασφαλίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εορταστική περίοδο μεγάλη ποσότητα κρεάτων, που μοιράστηκε σε συσκευασίες, ώστε να μη στερηθεί καμία ωφελούμενη οικογένεια το κρέας στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Η προσφορά αυτή εκτιμήθηκε ιδιαίτερα, δεδομένου ότι είναι σπάνιες οι διανομές νωπών κρεατικών, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις των ανθρώπων που πήγαν να παραλάβουν τις σακούλες με τα τρόφιμα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση μιας κυρίας η οποία τόνισε με ενθουσιασμό ότι θα φάει αρνί μετά από τρία χρόνια! Επίσης, αφοπλιστική ήταν η στάση ορισμένων από τους ωφελούμενους, οι οποίοι με ειλικρίνεια έλεγαν ότι είχαν βρει τρόφιμα από άλλη πηγή και τα παραχωρούσαν στο Δωρητήριο για να ωφεληθεί κάποιος άλλος που τα είχε περισσότερη ανάγκη. Επιπλέον, αρκετές οικογένειες εξασφάλισαν και από ένα μπουκάλι κρασί που είχε προσφέρει γεωπόνος, ενώ όσες έχουν παιδιά παρέλαβαν και από μια λαμπάδα που αγόρασαν και στόλισαν εθελόντριες από την Τερψιθέα. Των δωρεών των εργαζομένων είχαν προηγηθεί οι δωρεές των παραγωγών που διέθεσαν προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες, οι δωρεές εκπαιδευτικών και μαθητών δημοσίων δημοτικών και ενός βρεφονηπιακού σταθμού καθώς και ιδιωτών που καθημερινά πρόσφεραν σακούλες με τρόφιμα στη «Στέγη Αλληλεγγύης».
Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» ευχαριστούν από καρδιάς τους συμπολίτες τους που κάνουν καθημερινή πράξη την αλληλεγγύη και τους εύχονται Καλή Ανάσταση.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.