Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Πρωτομαγιά στο Αισθητικό Άλσος

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, μέλη των Ενεργών Πολιτών Λάρισας,

Όταν μας προτάθηκε να συνεργαστούμε στην ανασύσταση του Αισθητικού Άλσους Λάρισας, απαντήσαμε θετικά γιατί:
α) θέλουμε να ξαναδώσουμε ζωή σε ένα περιαστικό πάρκο που για δύο δεκαετίες το επέλεγαν εκατοντάδες οικογένειες για την ψυχαγωγία τους στη φύση,
β) θέλουμε να συμβάλλουμε μαζί, αλλά και με εθελοντές άλλων ομάδων στο ζωντάνεμα ενός πνεύμονα πρασίνου που έχει ανάγκη η πόλη,
γ) θεωρούμε ότι ο χώρος προσφέρεται για πολλές περιβαλλοντικές (δημιουργία κήπων, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά), ψυχαγωγικές δράσεις (πίστα ποδηλάτου βουνού στο ανάχωμα, δημιουργία «ζωντανών» παιχνιδιών) και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (γνωριμία με δένδρα και φυτά, εκμάθηση πρακτικών φιλικών με το περιβάλλον και την παράδοση),
δ) πιστεύουμε ότι έτσι δίνεται ευκαιρία σε εθελοντές να δραστηριοποιηθούν σε νέες δραστηριότητες της Κίνησής μας μετά από αυτές που έχουμε αναπτύξει κυρίως στο πλαίσιο του Δικτύου Αλληλεγγύης των ΕνΠοΛ.
Ζητήσαμε στο συμφωνητικό υποστήριξη από ειδικούς σε θέματα υποδομής και ασφάλειας του Άλσους, αποκλείσαμε γι’ ακόμη μια φορά κάθε συναλλαγή με χρήματα, πράξη που εντάσσεται στις καταστατικές αρχές της Κίνησής μας και χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις μας.
Γνωρίζουμε όμως ότι τίποτε δεν θα προχωρήσει ούτε σε αυτή τη δράση χωρίς τη δική σου συμμετοχή, γιατί ο χώρος είναι μεγάλος και χρειάζονται ομάδες εθελοντών που θα αναλάβουν χωριστές δραστηριότητες και γιατί ο χώρος «προστατεύεται» όχι τόσο από φύλακες, όσο από τη δική μας φυσική ανθρώπινη παρουσία, αλλά και των δημοτών που πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουν σ’ αυτό το χώρο.
Το πρώτο μαζικό κάλεσμα γίνεται αύριο Πρωτομαγιά. Ελάτε στο Αισθητικό Άλσος για να γιορτάσουμε μαζί μια διαφορετική Πρωτομαγιά. Πάρτε τα ποδήλατά σας και το φαγητό σας και ελάτε για ένα ξεχωριστό πικ-νικ στη φύση, σ’ ένα χώρο που προσπαθούμε να του δώσουμε νέα πνοή. Εθελοντές μουσικοί θα μας διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική, εθελοντές μάγειρες θα ψήσουν και θα προσθέσουν στους μεζέδες σας. Εθελοντές εικαστικοί θα κάνουν δημιουργίες με τα παιδιά, όταν αυτά δεν θα παίζουν στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές. Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες θα χαρίσουν φυτά παραδοσιακών ποικιλιών για σπορά. Πωλητές λουλουδιών θα πωλούν λουλούδια, αλλά θα προσφέρουν και δωρεάν λουλούδια που θα φυτέψουν οι μικροί μας φίλοι στα παρτέρια που έχουν ετοιμαστεί για σπορά. Καφετεριούχοι θα πωλούν καφέδες και αναψυκτικά, τα κέρδη από τα οποία θα δοθούν για κοινωνικο σκοπό.
Ελάτε να ζωντανέψουμε το Αισθητικό Άλσος και να μοιραστούμε τα σχέδιά μας για το μέλλον του.
Μαζί μπορούμε αλλιώς και στο Αισθητικό Άλσος.
Ενεργοί Πολίτες Λάρισας

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.