Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Γάλλοι στηρίζουν το έργο των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Γάλα, ελαιόλαδο και φάρμακα πρόσφεραν Γάλλοι πολίτες στους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» για να τα δώσουν στις οικογένειες που βοηθούν μέσω του «Δικτύου Αλληλεγγύης» που λειτουργούν τα τελευταία τρία χρόνια στην πόλη.

Τα μέλη της γαλλικής ομάδας «Proudon» πληροφορήθηκαν από Λαρισαία φοιτήτρια την κατάσταση που επικρατεί και το έργο των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Όπως τόνισαν οι ίδιοι, εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι ένα ακαθοδήγητο Κίνημα Πολιτών που γεννήθηκε στην κρίση και αναπτύσσεται χωρίς επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, αφού βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή, παράγει τόσο σημαντικό έργο. Προγραμμάτισαν λοιπόν, συγκέντρωση υποστήριξης των Ελλήνων με προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Να μην Ζήσουμε σαν Δούλοι», όπου θίγονται πολλά και καυτά ζητήματα με αντικείμενο τις τύχες και προοπτικές της κοινωνίας: από τη βαρβαρότητα της καταστολής, το σαρωτικό ξεπούλημα των πάντων μέχρι τα εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης κι ανταλλακτικής οικονομίας χωρίς μεσάζοντες. Η προβολή της ταινίας συνοδεύτηκε από φαγητό που πρόσφεραν τα μέλη της ομάδας.

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε σε σύνδεσμο της ομάδας ο οποίος αγόρασε τρόφιμα (γάλα και ελαιόλαδο), που μεταφέρθηκαν από εθελοντές στη «Στέγη Αλληλεγγύης» και φάρμακα που δόθηκαν για τις ανάγκες του «Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας». Οι προσφορές πρόκειται να δοθούν άμεσα στις ωφελούμενες από την Κίνηση οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Τόσο οι αποδείξεις αγοράς, όσο και οι φωτογραφίες από την παραλαβή των προσφορών στάλθηκαν στη Γαλλία μαζί με τις ευχαριστίες των εθελοντών προς τους ευαισθητοποιημένους Γάλλους πολίτες.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.