Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ενημέρωσαν για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον

Μια από τις σημαντικές τακτικές δράσεις που αναπτύσσουν οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» είναι και αυτή της ενημέρωσης των σχολείων του νομού για τις δραστηριότητες της εθελοντικής Κίνησης και για τις ιδέες που προασπίζονται. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα σχετικά με τον εθελοντισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να ενεργοποιούνται και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.
Ομάδα εθελοντών που μετέχει σε αυτή τη δράση αποδέχτηκε την πρόσκληση δασκάλων του 15ου και 43ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας και πραγματοποίησε επίσκεψη στα σχολεία πραγματοποιώντας ενημερωτικές συναντήσεις με το προσωπικό και τους μαθητές των σχολείων. Οι εθελοντές Νίκος Αγγελέτος, Εύη Καλούδη, Κώστας Κεδράς και Γιάννης Νταλώσης ανέπτυξαν με την υποστήριξη οπτικοακουστικού υλικού τις ιδέες του εθελοντισμού, τις δράσεις που πραγματοποιεί η Εθελοντική Κίνηση της πόλης και ιδιαίτερα για τις περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία με αντικείμενο την καλλιέργεια κήπων με παραδοσιακές ποικιλίες και την συλλογή τηγανέλαιου για να ανακυκλωθεί σε βιοκαύσιμο, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον. Οι εθελοντές στη συνέχεια απάντησαν στις πολλές απορίες των μαθητών.
Μετά το τέλος της συζήτησης οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και φύλλα εργασίας για την δημιουργική απασχόληση των μαθητών σχετικά με τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης των καμένων λαδιών οικιακής χρήσης.
Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης στα σχολεία γνωρίζοντας ότι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί μια πηγή δυναμικού με προοπτική. Παράλληλα, η έννοια του εθελοντισμού είναι, από μόνη της μια μαθησιακή εμπειρία, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων του εθελοντή με ωφελούμενους πολλούς αποδέκτες, τους ίδιους τους εθελοντές, τις τοπικές κοινότητες και την κοινωνία στο σύνολό της.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.