Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Στρώθηκε τραπέζι σε 110 σπίτια!
Μεγάλη η ικανοποίηση των εθελοντών που υποστηρίζουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας. Χάρη στις προσφορές των παραγωγών και μεταποιητών που συμμετέχουν στις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες», ευαισθητοποιημένων συμπολιτών που προσφέρουν στα καρότσια των «ΕνΠοΛ» έξω από τα Σούπερ Μάρκετ, στο χριστουγεννιάτικο χωριό και στη Στέγη Αλληλεγγύης περισσότεροι από 400 συμπολίτες έστρωσαν εορταστικό τραπέζι αυτές τις ξεχωριστές μέρες. Στα τρόφιμα μακράς διάρκειας, προστέθηκαν νωπά τρόφιμα, ιδιαίτερα κρέας, καθώς και είδη προσωπικής φροντίδας.
Ειδικότερα, μεγάλη ποσότητα τροφίμων δόθηκε από τους παραγωγούς και μεταποιητές στους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» ως ελάχιστο αντίδωρο για την πολυήμερη εργασία των εθελοντών προκειμένου να γίνει απευθείας συναλλαγή τους με τους καταναλωτές. Οι πωλητές δίνουν στο Δωρητήριο Τροφίμων των ΕΝΠΟΛ ποσοστό τροφίμων ανάλογο των πωλήσεών τους για την προσφορά των εθελοντών στην διοργάνωση και διεκπεραίωση της διάθεσης. Κάτι που απαιτεί χρόνο, κούραση, ευθύνη. Αυτά τα τρόφιμα διατίθενται ακολούθως στους δικαιούχους του Δωρητηρίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιλογή των δικαιούχων γίνεται από τριμελή επιτροπή η οποία εξετάζει τα δικαιολογητικά που να πιστοποιούν την οικονομική αδυναμία του καθώς και την γνωμάτευση ειδικού (κοινωνικής λειτουργού), η οποία πραγματοποιεί συνέντευξη μαζί τους.
Επίσης, τρόφιμα συγκεντρώνονται από προσφορές συμπολιτών στα καρότσια που στήνουν έξω από σούπερ μάρκετ εθελοντές κάθε μήνα. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη επειδή σέβονται την ανάγκη των συμπολιτών τους που δεν έχουν την δυνατότητα ούτε της καθημερινής σίτισής τους, αλλά και επειδή γνωρίζουν πια ότι οι ΕΝΠΟΛ είναι εθελοντές με καθαρές προθέσεις και ανοιχτή διαχείριση των τροφίμων που από καρδιάς εκείνοι προσφέρουν.
Τρίτη πηγή συγκέντρωσης προσφορών είναι αυτά που συγκεντρώνονται σε εκδηλώσεις των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, είτε σε ανταλλακτικά bazaar, είτε σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις οποίες οι συμπολίτες προσφέρουν τρόφιμα για αντάλλαγμα.
Τέλος, είναι και τα τρόφιμα και άλλα είδη που σε καθημερινή βάση προσφέρουν φορείς, αλλά και ιδιώτες στη «Στέγη Αλληλεγγύης», που προσθέτονται επίσης στις σακούλες των δικαιούχων. Φέτος, πρόσφεραν για δεύτερη χρονιά μεγάλες ποσότητες κρεάτων γυναίκες από την Τερψιθέα καθώς και τα Σφαγεία Φασούλας – Ντούφας και το κρεοπωλείο Σεΐτη. Επίσης, τρόφιμα πρόσφεραν μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ρόζυς Γιαννακάκη, τα μέλη της αστροπαρατηρησιακής ομάδας, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου της ΕΡΤ κ.α.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.