Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Γέφυρα αλληλεγγύης μεταξύ Γερμανίας και Λάρισας

Ένας μήνας χρειάστηκε για να στηθεί η γέφυρα αλληλεγγύης ανάμεσα στη Γερμανία και τη Λάρισα και να ολοκληρωθεί η παράδοση υγειονομικού υλικού μεγάλης αξίας από ευαισθητοποιημένους Θεσσαλούς της Γερμανίας σε φορείς της Λάρισας και του Βόλου που το είχαν ανάγκη. Το έργο αυτό έφεραν εις πέρας οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας», τους οποίους εμπιστεύτηκαν γι’ ακόμη μια φορά οι ομογενείς παραδίδοντάς τους το υλικό για να το διαθέσουν εκεί που αυτοί θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να «πιάσει τόπο».
Θεσσαλοί ομογενείς που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, παρακολουθούν την κατάσταση στον τόπο καταγωγής τους, τις συνέπειες της κρίσης που υφίστανται οι συμπατριώτες τους και στέκονται αλληλέγγυοι προσφέροντας ότι μπορούν να συγκεντρώσουν από τους συμπολίτες τους στον τόπο μετανάστευσης. Αυτή τη φορά το έργο αυτό ανέλαβε ο ομογενής από τη Θεσσαλία κ. Νικόλαος Κολοβός, ο οποίος είναι παιδοψυχολόγος, μέλος των γιατρών χωρίς σύνορα , μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υγειονομικού κι ορθοπεδικού υλικού το οποίο θέλησε να αποστείλει στη Λάρισα για να παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς. Το έργο της μεταφοράς τους ανέλαβε ο κ. Γεώργιος Βόμπρας, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων. Αυτός χρηματοδότησε το κόστος μεταφοράς του υλικού από τη Γερμανία στη Λάρισα αναθέτοντας το έργο της διανομής του στους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» γνωρίζοντας το πολυποίκιλο εθελοντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πόλη.
Οι «ΕνΠοΛ» ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη των δωρητών, ανέλαβαν την υποχρέωση να διερευνήσουν τις ανάγκες των φορέων της ευρύτερης περιοχής και στη συνέχεια να το μεταφέρουν σ’ αυτούς. Έτσι, μέσα σε ένα μήνα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή που είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθούν ανάγκες μαθητών με αναπηρία και νοσηλευομένων με χρόνιες παθήσεις, αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες των δύο ανώτατων Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας.
Αναλυτικότερα χαρίστηκαν:
-μια ορθοστατική περπατούρα , ένα ζευγάρι παιδικές βακτηρίες και μία μονή βακτηρία στο Ειδικό Σχολείο Λάρισας,
-ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ένα ζευγάρι βακτηρίες και ένα μπαστούνι στήριξης στον Ξενώνα Ενηλίκων με αυτισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,
-τρεις ορθοστατικές περπατούρες ενηλίκων , τέσσερα ζευγάρια βακτηρίες, ένα ζευγάρι μπαστούνια στήριξης και δύο κουτιά γάζες στο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»
-7 κιβώτια σύριγγες, 3 ζευγάρια βακτηρίες, 1 κιβώτιο εξεταστικά γάντια, 1 κιβώτιο ιατρικές μάσκες, 1 κιβώτιο κουστούμια χειρουργείου, 1 κιβώτιο γύψο χειρουργείου, 1 κιβώτιο με νάρθηκες διαφόρων τύπων, 1 κιβώτιο διάτρητες κομπρέσες σε ρολό, 1 κιβώτιο επιθέματα γάζας, 3 κιβώτια γάζες κομπρέσες,2 κιβώτια με καλύμματα χειρουργικού τραπεζιού, 1 κιβώτιο υδρόφιλες γάζες, 4 κιβώτια με φάρμακα, 2 κιβώτια με διάφορα υγειονομικά υλικά στο παράρτημα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,
– έναν απινιδωτή PRIMEDIC DEFIBRILLATOR-N για το Τμήμα επειγόντων περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ένα Aesculap skin mesh dermatone BA720R στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας,
-5 κιβώτια με ρούχα στους κρατούμενους του Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου,
– 2 κιβώτια με σύριγγες στο Τμήμα Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
– 4 κιβώτια με σύριγγες στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, 3 κιβώτια με σύριγγες και 3 κιβώτια με φάρμακα στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, 3 κιβώτια με σύριγγες στο Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας εύχονται σε όλους χαρούμενες γιορτές κι ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.