Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

«ΟΙ ΠΕΜΠΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ» – ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 18.30μ.μ θα παρακολουθήσουμε άλλο ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο στην Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας .Η κοινωνιολόγος κ. Διονυσία Τριπολίτου, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας, επανέρχεται όπως μας υποσχέθηκε για να αναλύσουμε τις κοινωνικά παραδεκτές συμπεριφορές μέσα από τις οποίες στραγγαλίζουμε τα αυτούσια αισθήματα μας.
Όταν ήμασταν παιδιά βιαστήκαμε να μεγαλώσουμε, κλείσαμε με αλαζονεία την πόρτα στο παιδί που είναι μέσα μας. Είναι άραγε αργά να του προσφέρουμε όλα όσα έχει στερηθεί; Υπάρχει τρόπος να δούμε ως ενήλικες τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού; Το παραμελημένο παιδί μέσα μας, είναι η πνευματική μας χρεοκοπία που μεταλλάσσεται σε κοινωνική χρεοκοπία. Ίσως δεν είναι αργά, ίσως έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αλλάξουμε και να μετασχηματίσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
Τι μας είπαν και τι εισπράξαμε για τα αυτούσια αισθήματα μας: την ζήλια, την λύπη, το μίσος, τον θυμό, τον φόβο, την χαρά, την αγάπη; Πόσο σημαντικό είναι μέσα από τα στερεότυπα μας να μην τα τροποποιούμε σε κοινωνικά παραδεκτές συμπεριφορές;
Βιώνουμε, αναπαριστούμε, ανιχνεύουμε, συνειδητοποιούμε, αναθεωρούμε, αλλάζουμε!
Η συζήτηση μας θα εξελιχθεί μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο μεθοδολογίας της σκέψης , γιατί… βλέπουμε όπως νοιώθουμε και κάνουμε ότι σκεφτόμαστε.
Ο στόχος μας είναι να καθορίσουμε εμείς οι ίδιοι τις εξελίξεις. Η ζωή είναι στα χέρια μας!
Η συνάντηση απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν και μπορούν να αναφωνήσουν: Αλλά -ΖΩ!
Σας περιμένουμε !
Είσοδος ελεύθερη !

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.