Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Οι «θέσεις ζωής» από την Δ. Τριπολίτου στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ.

Την περασμένη Πέμπτη, στην κατάμεστη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, δεκάδες συμπολίτες μας παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση της κοινωνιολόγου κ. Διονυσίας Τριπολίτου, με θέμα: «Η προσωπική σχέση των άλλων και του κόσμου: Οι θέσεις της ζωής».

Η ομιλήτρια με εξαίσιο τρόπο ανέλυσε τις τέσσερις «θέσεις ζωής» που μπορεί να λάβει ο άνθρωπος στις διάφορες φάσεις του βίου του και εξήγησε τις εναλλαγές που είναι πιθανόν να έχει μεταξύ αυτών των θέσεων. Με επιστημονικά τεκμηριωμένο, αλλά απόλυτα κατανοητό και ευχάριστο τρόπο, τόνισε τη σημασία που έχει για την κοινωνικότητα του ατόμου και τις σχέσεις του με το περιβάλλον του, ο ενσυνείδητος έλεγχος της μετάβασης από τη μία στην άλλη θέση ζωής, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις διάφορες δυσαρμονίες που μπορεί να προκύψουν σ’ αυτές τις σχέσεις. Το ακροατήριο υποβλήθηκε σε ένα βιωματικό τεστ, όπου ο καθένας είχε την ευκαιρία να προσδιορίσει τη δική του θέση ζωής πάνω σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής του, να δει τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία, έτσι ώστε συνειδητοποιώντας τα, να μπορέσει να βελτιώσει τη θέση ζωής του! Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους στην εισηγήτρια, και απέσπασαν την υπόσχεσή της να συνεχίσει αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις, που πάντα οι Ενεργοί Πολίτες έχουν την χαρά και την τιμή να φιλοξενούν στη Στέγη τους, στα πλαίσια της δράσης «Οι Πέμπτες αλλιώς…»!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.