Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας μας δείχνουν «Τι είναι η ευτυχία»!

Το τελευταίο σεμινάριο γι αυτή τη σεζόν, στο πλαίσιο της δράσης «Οι Πέμπτες αλλιώς…», θα δοθεί στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37), την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 7 το απόγευμα. Η έγκριτη κοινωνιολόγος κ. Διονυσία Τριπολίτου θα μας παρουσιάσει «Τι είναι η ευτυχία» μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο, με τον μοναδικό τρόπο της, που τόσο γοητεύει κάθε φορά το κοινό της.
Για να μετασχηματίσουμε μία πράξη μέσα από ένα χαμόγελο, πρέπει να νοιώθουμε εσωτερική αρμονία, η οποία μας βοηθάει να λέμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Επιστημονικές έρευνες, συμβουλές ευζωίας, άρθρα φιλοσόφων, συγγραφέων ψυχολόγων ψάχνουν από τον 18ο αιώνα έως και σήμερα να απαντήσουν στο ερώτημα «τί είναι αυτό που κάνει την καρδιά μας να φτερουγίζει»;
«Η ευτυχία είναι μία λέξη καουτσούκ», λέει η Φωτεινή Τσαλίκογλου καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Σαν την ομορφιά, η ευτυχία είναι στο μάτι μόνον εκείνου που την κοιτάζει». Ποιές είναι οι προσδοκίες μας και ποιές είναι οι υποχρεώσεις μας; Ποια είναι τα πρέπει και τα θέλω μας; Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω μας τόσο πιο δυστυχισμένοι νοιώθουμε.
«Η ευτυχία», έγραφε ο διακεκριμένος ψυχολόγος-φιλόσοφος του 19ου αιώνα Ουίλιαμς Τζέιμς, «αντανακλάται στην αναλογία των επιτευγμάτων ενός ατόμου σε σχέση με τις φιλοδοξίες του. Αυτό σημαίνει ότι, όταν αναζητούμε την ευτυχία μπορούμε να ακολουθήσουμε δύο μονοπάτια: είτε να προσπαθούμε συνεχώς να επιτυγχάνουμε νέα επιτεύγματα, είτε να κάνουμε εκπτώσεις στις φιλοδοξίες μας».
Οι Ενεργοί Πολίτες βέβαια, έχουν επιλέξει το πρώτο μονοπάτι, και γι αυτό νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα από τις δράσεις τους!
Ελάτε λοιπόν στο βιωματικό μας σεμινάριο, για να ανιχνεύσετε κι εσείς την ευτυχία και να βρείτε τους τρόπους για να την κατακτήσετε!
Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.