Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Τέλος σεζόν για τις «αλλιώτικες» Πέμπτες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Την περασμένη Πέμπτη, στη Στέγη των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, σε ένα κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά και ψυχικής ικανοποίησης, ολοκληρώθηκε η σεζόν για τη δράση «Οι Πέμπτες αλλιώς…».
Στην τελευταία αυτή συνάντηση, η κοινωνιολόγος Διονυσία Τριπολίτου ταξίδεψε το κοινό της στα… πελάγη της ευτυχίας! Μέσα από βιωματικά παίγνια, με τον μοναδικό τρόπο που έχει η εισηγήτρια να ξεκλειδώνει το νου και τον συναισθηματικό κόσμο των ακροατών της, προσδιόρισε την έννοια της ευτυχίας, που κρύβεται πίσω από απλά, καθημερινά πράγματα, που πολλές φορές προσπερνάμε, χωρίς να τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Θέτοντας εφικτούς στόχους και εκτιμώντας τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής, μπορούμε να βιώνουμε αυτή τη συναισθηματική κατάσταση που ονομάζουμε ευτυχία και να βρισκόμαστε σε αρμονική ισορροπία με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας.
Η εθελοντική προσφορά της Διονυσίας Τριπολίτου, με όλη αυτή τη σειρά κοινωνιολογικών διαλέξεων, πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους, ήταν πολύ σημαντική! Αυτή είναι μία διαπίστωση που κάνουν όλοι όσοι τις παρακολούθησαν, και ήταν πάρα πολλοί! Κάθε Πέμπτη η Στέγη Αλληλεγγύης γέμιζε από κόσμο, που με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολουθούσε όλα αυτά τα σημαντικά θέματα που πραγματεύονταν η έγκριτη επιστήμων και συμμετείχε με θετική διάθεση στα βιωματικά τεστ που βοηθούσαν στην κατανόηση και εμπέδωση των εννοιών.
Οι Ενεργοί Πολίτες, αλλά και όλοι όσοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά την Διονυσία Τριπολίτου για όλα αυτά που μας έμαθε, και να εκφράσουν την επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η προσφορά και στη νέα σεζόν από τον Σεπτέμβριο!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.