Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη “The playroles” σε συνεργασία με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ και την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, πρόκειται να ανεβάσει τη Σμυρναίικη κωμωδία «Του Κορδελιού η Χάρη». Το έργο θα παιχτεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 21:00. 
Αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνται να φέρουν, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για την ενίσχυση του Δωρητηρίου Τροφίμων των Ενεργών Πολιτών, που υποστηρίζει περισσότερες από 110 οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Πρόκειται για μία ευχάριστη κωμωδία στη σμυρναίικη ντοπιολαλιά, που προσπαθεί να περάσει αισιόδοξα μηνύματα παρουσιάζοντας κωμικές καταστάσεις που διαδραματίζονται με τραγικό φόντο την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο επίμονος αγώνας για επιβίωση, το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συνεκτικότητα μεταξύ των ανθρώπων, το όραμα κι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, είναι αυτά τα στοιχεία που όχι μόνο βοήθησαν τους Σμυρνιούς -και όλους τους πρόσφυγες- να επιβιώσουν, αλλά και να προκόψουν και να διαπρέψουν, προσφέροντας σπουδαία επιτεύγματα στην Μητέρα Ελλάδα, που τους δέχτηκε στους κόλπους της.
Μήπως αυτές οι καταστάσεις δεν βρίσκουν και σήμερα τις αντιστοιχίες τους στη σύγχρονη τραγικότητα των δεινών της κρίσης; Μήπως και σήμερα ο επίμονος αγώνας για επιβίωση, το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η ομόνοια, το όραμα για μια καλύτερη ζωή, δεν είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να ξεπεράσουμε την πολύπλευρη κρίση που μας μαστίζει;

Σενάριο: Δήμου Ανθή & Ράλλης Δημήτρης
Σκηνοθεσία: Δήμου Ανθή
Σκηνικά: Αντωνιάδης Γιάννης, Λαφαζανίδου Μαργαρίτα
Κοστούμια: Αδάμ Κική

Πρωταγωνιστούν:
Αδάμ Κική
Λαφαζανίδου Μαργαρίτα
Αδάμ Πασχάλης
Πεχλιβανίδης Δημήτρης
Μαστορίδου Κατερίνα
Βασιλείμη Μαρία
Λαφαζανίδης Γιάννης
Αντωνιάδης Γιάννης
Αντωνιάδου Κική

Δήμου Ανθή

Διάρκεια παράστασης: 100′ μαζί με το διάλειμμα.

Σας περιμένουμε!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.