Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Ενεργοί Πολίτες…παντός καιρού!

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες!
Όλοι οι εθελοντές ήταν στα πόστα τους και προσπαθούσαν με το χαμόγελο στα χείλη να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Ακούραστοι, με υπευθυνότητα, ευγένεια κι ευχάριστη διάθεση, προσφέρουν, όχι μόνο τον χρόνο τους και τις πολλές δεξιότητές τους, αλλά και την ίδια τους την ψυχή για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους! Για όλα αυτά, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
Όμως συγχαρητήρια αξίζουν και στον κόσμο της Λάρισας, που δεν πτοήθηκε από την καταρρακτώδη και συνεχή βροχή, και ήρθε να παραλάβει τις παραγγελίες του! Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του έργου των Ενεργών Πολιτών από την κοινωνία της Λάρισας, που στηρίζει τις δράσεις τους ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες!
Επομένως, δεν είναι τυχαίο που η φήμη των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, ξεπέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας και επεκτάθηκε και στο εξωτερικό! Μετά από την πορτογαλίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια, που συμπεριέλαβε τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας στην έρευνα της μεταπτυχιακής της διατριβής, τις ομογενειακές οργανώσεις που στέλνουν βοήθεια στις δομές των Εν.Πο.Λ., τους Γάλλους ακτιβιστές που στήριξαν το Δωρητήριο Τροφίμων, τους γιατρούς από τη Γερμανία που μας έστειλαν σημαντικό υγειονομικό υλικό για να το διαθέσουμε σε δομές που το έχουν ανάγκη, τα παιδάκια από τη Ρωσία που ξεναγήθηκαν στον λαχανόκηπο και βοτανόκηπο με παραδοσιακά φυτά που καλλιεργούν οι Εν.Πο.Λ. στο Αισθητικό Άλσος, σειρά είχαν το περασμένο Σάββατο, και οι φοιτητές από την Ιταλία και την Ισπανία που μας επισκέφτηκαν για να γνωρίσουν την άλλη πλευρά της Ελλάδας, της Ελλάδας που παλεύει και αγωνίζεται για να επιβιώσει στη Κρίση, με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη και με πλατύ χαμόγελο, παρά τα όσα τρομερά συμβαίνουν γύρω μας!
Όλα αυτά, μας δίνουν δύναμη να γίνουμε ακόμη πιο ενεργοί, και εμπνέουν συνεχώς καινούριους συμπολίτες μας, που αποφασίζουν καθημερινά να γίνουν κι αυτοί Ενεργοί Πολίτες!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.