Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

«Σινέ-Εν.Πο.Λ.», η καινούρια δράση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Μια καινούρια δράση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Στέγη Αλληλεγγύης. Η δράση φέρει τον νοσταλγικό τίτλο «Σινέ – Εν.Πο.Λ.» και είναι μία προσπάθεια των Ενεργών Πολιτών να προσεγγίσουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την 7η Τέχνη!
Η δράση περιλαμβάνει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με επιλεγμένα θέματα, με τους θεατές όμως, όχι μόνο στο ρόλο του δέκτη, που λαμβάνει παθητικά τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο πομπός-δημιουργός. Η πεμπτουσία αυτής της δράσης είναι ότι μετά το πέρας της προβολής, θα υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης συζήτησης με τους ίδιους τους δημιουργούς ή συντελεστές των ταινιών, όποτε βέβαια αυτό είναι εφικτό, ή με τη συμβολή ειδημόνων επί των εκάστοτε θεμάτων, ώστε να δημιουργείται μία αμφίδρομη σχέση «πομπού και δέκτη», θεατών και δημιουργών. Στόχος είναι να αναλύεται το νόημα των ταινιών, να ασκείται ζώσα κριτική από τους ίδιους τους θεατές, έτσι ώστε να καταγράφονται οι θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις τους και να γίνονται προεκτάσεις σε βαθύτερους προβληματισμούς, που θα συνοδεύουν τον θεατή και μετά την έξοδό του από την αίθουσα της προβολής!
Τα εγκαίνια αυτής της δράσης έγιναν με τον καλύτερο τρόπο!
Είχαμε την εξαιρετική τιμή και ευχαρίστηση να φιλοξενήσουμε στη Στέγη Αλληλεγγύης τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό, ο οποίος μετά το τέλος της προβολής του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του «Δεν θα σωπάσω», άνοιξε έναν ευχάριστο όσο και εποικοδομητικό διάλογο με το κοινό, που κατέκλυσε τη Στέγη Αλληλεγγύης!
Ήταν μία ταινία-γροθιά στο στομάχι, καθώς πραγματεύεται το θέμα της κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Με τον άμεσο, ευθύ και ρεαλιστικό τρόπο που χαρακτηρίζει το έργο του Θοδωρή Μαραγκού, έκανε μια ολοκληρωμένη, τολμηρή και χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις περιγραφή της πραγματικότητας, που παρά τη σκληρότητά της, στο τέλος αφήνει ένα άρωμα ελπίδας! Ο Μαραγκός τολμά και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι όπως τα συζητούν οι απλοί άνθρωποι στα καφενεία, και χωρίς τα παραμορφωτικά πρίσματα σκοπιμότητας, που χρησιμοποιούν πολιτικοί και ΜΜΕ.
Το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, απόλαυσε την προβολή και συμμετείχε στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Θεόδωρο Μαραγκό για την μεγάλη τιμή που μας έκανε, και υποσχόμαστε πως θα προβάλλουμε στο μέλλον και άλλα από τα πολύ ενδιαφέροντα έργα του!
Θερμές ευχαριστίες και στους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και τις θετικότατες γνώμες που εξέφρασαν για τις δράσεις μας.
Υποσχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε με μια άλλη ενδιαφέρουσα ταινία.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.