Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 « Γνωρίζω λίμνες και μοναστήρια της Ελλάδας»

 

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ – ΠΟΡΟΪΑ – ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΒΥΡΩΝΕΙΑ – ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ

 Οι  Ενεργοί Πολίτες Λάρισας εγκαινιάζουν το εκδρομικό πρόγραμμα « Γνωρίζω λίμνες και μοναστήρια της Ελλάδας», με μια ημερήσια εκδρομή στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης .

Το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, στο Νομό Σερρών και έχει στο κέντρο του τη λίμνη Κερκίνη, ένα πραγματικό διαμάντι της χώρας μας. Η λίμνη περιβάλλεται από δύο όμορφα βουνά, το όρος Κερκίνη (Μπέλες) και το Μαυροβούνι. Η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει σπάνια είδη πουλιών, υδρόβιων φυτών, εντόμων και ζώων (εκεί ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών της χώρας), να γευτεί και να προμηθευτεί ιδιαίτερου χαρακτήρα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Ελάτε μαζί μας, να γνωρίσουμε τα Άνω & Κάτω Πορόια, δύο πανέµορφα χωριουδάκια σκαρφαλωµένα στη ράχη του όρους Κερκίνη (Μπέλες). Να ξεναγηθούμε στο Ιερόν Ησυχαστήριον “Τιμίου Προδρόμου” Ακριτοχωρίου Σερρών. Να επισκεφτούμε το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βυρώνειας όπου το 1913 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος μαζί με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, υπέγραψαν τη συνθήκη ειρήνης με την ηττημένη πλευρά, τη Βουλγαρία.  Δίπλα ακριβώς λειτουργεί το ενυδρείο με   είδη της ιχθυοπανίδας της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα, καθώς και αντιπροσωπευτικά είδη ερπετών και αμφιβίων της γύρω περιοχής. Τέλος η διαδρομή μας  θα καταλήξει στην περιοχή του Λιθότοπου, όπου εκεί βρίσκεται και το μεγάλο φράγμα του ποταμού Στρυμόνα και η νότια άκρη της λίμνης Κερκίνης.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20€. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6983738636. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.