Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Κάλαντα αντί «ευχαριστώ»

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα για να ευχηθούν, αλλά και να ανταποδώσουν την επίσκεψη που έγινε στο σχολείο τους είπαν μαθητές στη «Στέγη Αλληλεγγύης» των ΕνΠοΛ. Οι μαθητές της Β΄ Τάξης των εκπαιδευτηρίων Καραβάνα, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Βίκυ Καλογήρου και την καθηγήτρια μουσικής Έλλη Γκοτζαμάνη, τραγούδησαν τα κάλαντα στους εθελοντές της Στέγης που αυτές τις μέρες συγκεντρώνουν, αλλά και μοιράζουν τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι άπορων οικογενειών της πόλης.
Το σπίτι των Ενεργών Πολιτών πλημμύρισε από τις μελωδικές παιδικές φωνούλες και φωτίστηκε από χαρά. Όπως είπαν τα παιδιά θέλησαν όχι μόνο να ευχηθούν, αλλά και να ανταποδώσουν την επίσκεψη που έκαναν οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν τη δράση ενημέρωσης των σχολικών κοινοτήτων για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Πριν λίγες ημέρες οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Καραβάνα είχαν δεχτεί την επίσκεψη των εθελοντών Ενεργών Πολιτών και ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση των καμένων λαδιών οικιακής χρήσης και του τρόπου συλλογής τους.
Μετά την ανταλλαγή των ευχών για καλά Χριστούγεννα κι έναν κόσμο καλύτερο και πιο ειρηνικό οι εθελοντές των Εν.Πολ κέρασαν στους μαθητές γλυκίσματα και τους δώρισαν ένα βιβλίο για τη σχολική τους βιβλιοθήκη.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.