Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα θαυμαστό ταξίδι μέσα στον χρόνο!
Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν την Κυριακή το μεσημέρι μέλη και φίλοι των Ενεργών Πολιτών, που επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας στο λόφο του Μεζούρλου. Είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους έμπειρους αρχαιολόγους Σταυρούλα Σδρόλια και Γιώργο Τουφεξή, που με γλαφυρό τρόπο συνόδεψαν με τις πολύτιμες γνώσεις τους το μακραίωνο ταξίδι από την παλαιολιθική εποχή ως το πρόσφατο παρελθόν της Θεσσαλίας.
Το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, εκθέτει με πρωτοποριακά σύγχρονα μέσα τα πλούσια εκθέματα που βρέθηκαν στην περιοχή μας, και καλύπτει όλες τις χρονολογικές περιόδους μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ.
Αποτελεί ένα πολύτιμο στολίδι για την πόλη μας και τη Θεσσαλία γενικότερα, που θα πρέπει όχι μόνο οι περιηγητές της περιοχής, αλλά και όλοι οι Λαρισαίοι να το επισκεφτούν, για να θαυμάσουν τον πολιτισμό που αδιάλειπτα λάμπει στην περιοχή μας εδώ και πολλές χιλιετίες.
Τέλος, όσοι είχαν την τύχη να απολαύσουν αυτό το νοητό ταξίδι μέσα στο χρόνο, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια, τους δύο εξαίρετους αρχαιολόγους για την υπέροχη ξενάγηση που τους πρόσφεραν.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.