Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

«ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας! Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ

Άλλη μία Πέμπτη θα κυλίσει… αλλιώς στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37 & Μανδηλαρά)!

 Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ., η εξαίρετη κοινωνιολόγος κ. Διονυσία Τριπολίτου, με τον μοναδικό τρόπο που έχει να καθηλώνει το κοινό της, θα παρουσιάσει το θέμα: «Η προσωπική σχέση των άλλων και του κόσμου: Οι θέσεις της Ζωής».

Θα αναλυθούν οι «τέσσερις Θέσεις Ζωής», δηλαδή οι τέσσερις τρόποι να ανταποκρίνεται κάποιος στις σχέσεις του, οι οποίες έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Κάθε άνθρωπος υιοθέτησε αρκετά σύντομα (πριν τα 7 χρόνια του) μία από τις τέσσερις «Θέσεις Ζωής» ή «υπαρξιακές θέσεις». Αυτή η «Θέση Ζωής» επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο σκέπτεται, δρα και επικοινωνεί, με τον εαυτό του, με τους άλλους και με την κοινωνία. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον  να διερευνήσουμε και να διαπιστώσουμε ότι οι άνθρωποι δεν αντιπροσωπεύονται από μία μόνο «Θέση Ζωής», αλλά μπορεί να έχουν υιοθετήσει μία «κυρίαρχη θέση» την οποία εγκαταλείπουν ανάλογα με τις περιπτώσεις, τους ανθρώπους, τον βαθμό του επείγοντος, ή και παραμένουν «εξαρτημένοι» μια ολόκληρη ζωή.

Ο “winner” ξέρει τι θα κάνει εάν χάσει, δέχεται υποθετικά την αποτυχία και την λαμβάνει υπόψη του. Σταδιακά, μέσα στην ζωή του, έχει κάποιες αποτυχίες όμως ξανασηκώνεται γιατί ξέρει ότι έχασε μία μάχη αλλά μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο.

Ο “loser” λέει σ’ όλο τον κόσμο πόσο σπουδαίος είναι. Το πρόβλημα του είναι να μην έλθει αντιμέτωπος με την αποτυχία, δεν παίρνει ρίσκα και ουσιαστικά θεωρεί ότι όλα τα κάνει σωστά. Δεν ακούει κανέναν, και δεν έχει διάθεση να αλλάξει όσα του δημιουργούν το πρόβλημα. Συμβαίνει δε, να ρισκάρει τα πάντα για μια φορά, και τα χάνει όλα. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να διερευνήσουμε και να διαπιστώσουμε ότι οι άνθρωποι δεν αντιπροσωπεύονται από μία μόνο «Θέση Ζωής», αλλά μπορεί να έχουν υιοθετήσει μία «κυρίαρχη θέση» την οποία εγκαταλείπουν ανάλογα με τις περιπτώσεις, τους ανθρώπους, τον βαθμό του επείγοντος, ή και παραμένουν «εξαρτημένοι» μια ολόκληρη ζωή.

Η παρουσίαση γίνεται με έναν πρωτότυπο τρόπο. Παρουσιάζει, αναλύει και τεκμηριώνει δίνοντας σας τα εφόδια να αλλάξετε ή και να αναθεωρήσετε τον τρόπο σκέψης σας, μέσα από την μεθοδολογία της συμβουλευτικής προσέγγισης και διαχείρισης των προβλημάτων. Σας παρέχει όλα τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν ώστε να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας.

Σας περιμένουμε! Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.