Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Ενεργό ξύπνημα…

Η πόλη ακόμη κοιμάται γλυκά στη θαλπωρή του κρεβατιού της… Την χαραυγή έρχονται τα πιο γλυκά όνειρα, που όμως θα χαθούν με το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα…
Οι Ενεργοί Πολίτες εγκατέλειψαν τη ζεστασιά του κρεβατιού τους νωρίς, για να διατηρήσουν το όνειρο της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της ανθρωπιάς ζωντανό, για να μπορέσει η κοινωνία μας να αντέξει στην κρίση…
Οι εθελοντές μας απολαμβάνουν τις αδύναμες ακτίνες του ανατέλλοντος ηλίου που ξεπροβάλλουν δειλά – δειλά στον ορίζοντα, και παλεύουν να σπάσουν την πρωινή παγωνιά…
Με κέφι και εύθυμη διάθεση, παρά το άγουρο ξύπνημά τους, προετοιμάζουν τον χώρο της Σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης, που σε λίγο θα κατακλυστεί από ένα ανθρώπινο μελίσσι, που θα σπεύσει να προμηθευτεί αγνά και φθηνά προϊόντα από την αγορά χωρίς μεσάζοντες που οργάνωσαν οι Ενεργοί Πολίτες, για να στηρίξουν τους ντόπιους παραγωγούς και να εξασφαλίσουν τρόφιμα από τις δωρεές τους για τις 110 και πλέον οικογένειες, με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που υποστηρίζουν!
Αυτά τα συναισθήματα που βιώνουν οι εθελοντές των Εν.Πο.Λ. με το σπουδαίο κοινωνικό έργο τους, είναι η πλουσιοπάροχη, άυλη ανταμοιβή τους, για τον πολύτιμο χρόνο που θυσιάζουν από την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, και που δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα!
Αυτή η συναισθηματική ανταμοιβή είναι που δικαιώνει τις προσπάθειές τους και χαλυβδώνει την θέλησή τους να συνεχίσουν και να διευρύνουν το έργο τους!
Αν καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μας ενεργοί πολίτες, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ο καθένας, τότε η κοινωνία μας δε θα έχει να να φοβηθεί καμία κρίση, γιατί θα είναι μια κοινωνία συνειδητοποιημένων πολιτών, αλληλέγγυων μεταξύ τους, έτοιμων να αντιμετωπίσουν από κοινού κάθε δυσκολία!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.