Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προηγούμενη Συνάντηση :
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 – Συγγραφέας: Αλέξανδρος Δουμάς (πατέρας)
Επόμενη Συνάντηση:
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, 7:30 μ.μ. , στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37) –

Συγγραφέας: Ιωάννα Καρυστιάνη

Το έργο του Γάλλου συγγραφέα του 19ου αιώνα Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα) έτυχε ποικίλων αναγνωστικών ανταποκρίσεων από τα μέλη της Λέσχης στην τελευταία μας συνάντηση. Το ηρωικό και ιπποτικό στοιχείο, η πάλη του καλού με το κακό, η αδικία και η τελική επικράτηση του δικαίου ήταν τα θεματικά μοτίβα που αναδείχτηκαν περισσότερο μέσα από την ανάγνωση των κλασικών μυθιστορημάτων του Δουμά. Ο περιπετειώδης και συγχρόνως ηθικοδιδακτικός χαρακτήρας τους πιθανώς εξηγεί το γεγονός ότι στις μέρες μας κυκλοφορεί μια πληθώρα διασκευασμένων και συντομευμένων εκδοχών τους για παιδιά και εφήβους, διαπίστωση γύρω από την οποία κινήθηκε ένα ξεχωριστό μέρος της συζήτησής μας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια σύντομη αναφορά στον υιό Αλέξανδρο Δουμά, καθώς ορισμένα μέλη της Λέσχης μοιράστηκαν με τα υπόλοιπα την εμπειρία της ανάγνωσης του εμβληματικού του μυθιστορήματος «Η κυρία με τις καμέλιες».

Στην επόμενη συνάντησή μας θα σταθμεύσουμε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 στις 7:30 μ.μ., στη Στέγη Αλληλλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37), διαβάζουμε και συζητάμε για το έργο της πολυδιαβασμένης και δύο φορές βραβευμένης με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Ιωάννας Καρυστιάνη.

Μέχρι τότε… ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

ΥΓ: Βιβλιογραφία της Ιωάννας Καρυστιάνη μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.biblionet.gr/…/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE…

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.