Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

«Δε θα σωπάσω»(2016) είναι ο τίτλος του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στις 7:00 το απόγευμα, στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37 και Μανδηλαρά).
Δημιουργός αυτού του ντοκιμαντέρ, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός,[«Λάβετε θέσεις» (1973), «Από πού πάνε για τη χαβούζα» (1978), «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» (1980), «Μάθε παιδί μου γράμματα»(1981), «Τι έχουν να δουν τα μάτια μου» (1984), «Ο δραπέτης του φεγγαριού»(1993), «Black μπεεε…»(2005), «Ισοβίτες» (2008), και άλλες πολλές ακόμα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές], ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του, και στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση των θεατών μαζί του, για το θέμα που πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ.

Λίγα λόγια για την ταινία «Δε θα σωπάσω»:
«Η Ελλάδα δέχεται μια τρομακτική επίθεση από τα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής εξουσίας, τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο Ελληνικός λαός, προδομένος και από την ηγεσία του, αιφνιδιάζεται. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ακόμα και την καρδιά του. Ο Θόδωρος και ο Θόδωρος από τους Αγίους Θεοδώρους, μαζί με άλλους πέντε, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ξεχασμένο χώρο πολιτισμού, πάνω στο βουνό, δίπλα σε γκρεμό. Θα αυτοκτονήσουν ή θα επαναστατήσουν; Αποφασίζουν να κάνουν αντάρτικο πολιτισμού». (Από την περιγραφή που δημοσίευσε το Αθηνόραμα).

Ο Ενεργοί Πολίτες Λάρισας βλέποντας αυτή την ταινία στο διαδίκτυο, αισθάνθηκαν ότι οι ανησυχίες του σκηνοθέτη είναι κοινές με τις δικές τους, και ο δρόμος που ακολούθησαν οι ίδιοι απέναντι στην κρίση, προσομοιάζει με αυτόν που τελικά επέλεξαν και οι πρωταγωνιστές της ταινίας! Ήρθαν λοιπόν σε επαφή με τον σκηνοθέτη, προκειμένου να ζητήσουν την άδεια προβολής της ταινίας στη Στέγη Αλληλεγγύης. Ο κ. Μαραγκός, όταν πληροφορήθηκε για τη δράση και το πολυδιάστατο έργο των Ενεργών Πολιτών ενθουσιάστηκε, και πρότεινε να παραβρεθεί και ο ίδιος στην προβολή της ταινίας του, για να συζητήσει με το κοινό. Η πρόταση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ενεργούς Πολίτες, καθώς η προβολή θα γίνει την παραμονή της έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, όπου το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου στις 8:00 στο Χατζηγιάννειο, θα γίνει σε Επίσημη Πρώτη Προβολή η νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού «Εν Δυνάμει».
Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην προβολή της ταινίας και να λάβετε μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.