Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Η βασιλόπιτα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου των Εν.Πο.Λ.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ενεργών Πολιτών Λάρισας το περασμένο Σάββατο.
Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών, γεμάτη χαρούμενα παιδικά γέλια, μουσική, τραγούδι και χορό, τα παιδιά του φροντιστηρίου, οι εθελοντές καθηγητές τους, και οι αφανείς εθελοντές που φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του φροντιστηρίου, γιόρτασαν με πολύ κέφι και αντάλλαξαν ευχές για μια δημιουργική νέα χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκε ως δώρο από ένα χρήσιμο βιβλίο για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο, που συνέγραψαν από κοινού ο Μάνος Σφακιανάκης, πρώην Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, με τίτλο: «Ο Μπεν και το Cyberbullying». Ως δεύτερο δωράκι, με οικολογική αυτή τη φορά σημασία, δόθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς από μία πάνινη χρηστική τσάντα για τα ψώνια τους, με τυπωμένο τον λογότυπο των Ενεργών Πολιτών. Το δώρο που κέρδισε η τυχερή μαθήτρια της χρονιάς, που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας, ήταν ένας σχολικός σάκος, ενώ η τυχερή καθηγήτρια που ανέδειξε η κληρωτίδα, κέρδισε ένα χειροποίητο κόσμημα, προσφορά εθελοντή των Εν.Πο.Λ. Η γιορτή συνεχίστηκε με πολύ κέφι, καθώς τα παιδιά επέδειξαν τις θαυμάσιες ικανότητές τους στον μοντέρνο χορό, αλλά και το ταλέντο τους στο τραγούδι!
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, με την οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προσπαθούν να προσφέρουν στα παιδιά οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, ίσες ευκαιρίες στη γνώση, και με το ζωντανό παράδειγμά τους, να τους εμφυσήσουν τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς, έτσι ώστε να γίνουν κι αυτά συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, όταν μεγαλώσουν.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.