Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ των Ενεργών Πολιτών Λάρισας επί της οδού Λ. Κατσώνη 37, επισκέφτηκαν επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων για την λειτουργία του.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου, όπου εκεί μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή/και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Παρέχουν ενημέρωση και ολοκληρωμένη υποστήριξη για την ένταξη τους σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας καθώς και σε προγράμματα όπως το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», το ΤΕΒΑ αλλά και το Kοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δημοτικό Πολυιατρείο και Οδοντιατρείο, τη Δομή Υποστήριξης Αστέγων, τον Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, τα Προγράμματα ηλικιωμένων σε ΚΑΠΗ κ.ά.

Τα μέλη των Ενεργών Πολιτών Λάρισας που πήραν μέρος στην συνάντηση αυτή παρουσίασαν και τις δικές τους αλληλέγγυες δράσεις, πρωτοβουλίες και προτάσεις που απορρέουν από την εμπειρία τους μετά από 7 χρόνια δραστηριοποίησης στην πόλη της Λάρισας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την μέχρι σήμερα καλή συνεργασία που υπάρχει με τις δομές του Δήμου Λαρισαίων.

To Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στην οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων 8α, 3ος Όροφος, Λάρισα Τηλ.: 2410 680242 Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 -16:00

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.