Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ – ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

     Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν ένα νέο κύκλο εξορμήσεων  που θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε ή και να επισκεφτούμε ξανά περιοχές της πατρίδας μας με πλούσιο φυσικό κάλος.

Ξεκινάμε με την μονοήμερη εκδρομή μας στις 8 του Δεκέμβρη . Η αναχώρησή μας θα γίνει από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8 το πρωί.

Αρχικά θα επισκεφτούμε την Πύλη Τρικάλων και την Βυζαντινή εκκλησία του 12ου αιώνα Πόρτα Παναγιά με την εικόνα της Παναγίας «Δεξιοκρατούσα».

Επόμενη στάση στο Πέτρινο Τοξωτό Γεφύρι της Πύλης που κτίστηκε το 1514 από το Μητροπολίτη Βησσαρίωνα, το δεύτερο σε μέγεθος μονοτοξοτό γεφύρι της Θεσσαλίας.

Στην συνέχεια ανηφορίζουμε για την Ελάτη, ένα από τα γραφικά χωριά της Πίνδου, χτισμένο στην νοτιοδυτική πλευρά του Κόζιακα, με πολλούς ξενώνες, ταβέρνες και καφέ στο κέντρο του και φόντο ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την βόλτα μας στο χωριό και να απολαύσουμε τον πρωϊνό μας καφέ.

Μέτα την Ελάτη συνεχίζοντας τη διαδρομή μας και σε υψόμετρο 1090 μέτρων συναντούμε το πανέμορφο Περτούλι. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού ξεχωρίζει για τα γραφικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες.

Πριν φτάσουμε στο χωριό συναντάμε το δημοφιλές ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Δίπλα ακριβώς στο Περτούλι,στο τέλος του ειναι το Νεραϊδοχώρι όπου θα κάνουμε στάση και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

Τόσο τα χωριά όσο και η εκπληκτική διαδρομή δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Η φύση “επιδεικνύει” τη δύναμή της και το τοπίο προκαλεί δέος. Στέκοντας μπροστά σε τέτοιες εικόνες ο χρόνος σταματάει και το μυαλό ξεχνιέται…

Η φυσική ομορφιά είναι ασύλληπτη, καθαρός αέρας, διαδρομές γεμάτες πράσινο, θέα που κόβει την ανάσα, επιβλητικοί ορεινοί όγκοι γεμάτοι έλατα, μοναδική ενέργεια και όλα αυτά σε συνδυασμό με τους γραφικούς πετρόκτιστους οικισμούς.

Το απόγευμα κατηφορίζουμε προς τα Τρίκαλα με προορισμό  τον Μύλο των Ξωτικών. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία  να περιηγηθούμε στον χώρο  απολαμβάνοντας τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τον απογευματινό μας καφέ. Τέλος παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την  Λάρισα.

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ :

κ.ΝΤΑΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ 6985934264

κ.ΚΑΛΟΥΔΗ ΕΥΗ 6974091819

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

 

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.