Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια!

Καπάκι το καπάκι, οι Λαρισαίοι πολίτες συγκέντρωσαν εκατομμύρια πλαστικά καπάκια μπουκαλιών τα οποία παρέδωσαν στους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας προκειμένου να δοθούν για ανακύκλωση και να εξασφαλιστούν χρήματα για αναπηρικά αμαξίδια, που δωρίζονται σε ανάπηρους συμπολίτες μας και ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη!
Περίπου 3 τόνοι καπάκια παραδόθηκαν στην εταιρεία ανακύκλωσης, αφού πρώτα οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών, με πολύ δουλειά, τα ξεκαθάρισαν από ακατάλληλα καπάκια (απορρυπαντικών και άλλων συσκευασιών), που από άγνοια μας στέλνουν οι πολίτες, καθώς η εταιρεία ανακύκλωσης δέχεται μόνο καπάκια μπουκαλιών νερού και αναψυκτικών.
Αυτό το όμορφο παιχνίδι «κυνηγιού του καπακιού» που συμμετέχουν φανατικά χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, με πρωταγωνιστές τα σχολεία, τα ιδρύματα και τα παιδιά, έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς πέρα από την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, οι συμμετέχοντες αποκτούν οικολογική παιδεία ανακύκλωσης και αναπτύσσεται η κουλτούρα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τα ΑΜΕΑ.
Γι αυτό… μην ξεχνάτε! Το καπάκι μην το πετάτε!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.