Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Βιβλιοθήκη – περίπτερο στην πλατεία της Καλλιπεύκης

Την εποχή που όλοι έχουμε πάθει εξάρτηση από τις οθόνες της τηλεόρασης, του κινητού, του τάμπλετ, του υπολογιστή μας, εμείς επιμένουμε στα ταξίδια του νου με τα παραδοσιακά μεσα: τα βιβλία!
Μέσα από τις χάρτινες σελίδες τους, ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις μας! Νιώθουμε τη γεύση τους κάθε φορά που σαλιώνουμε το δάκτυλό μας για να γυρίσουμε σελίδα… Μυρίζουμε τη γνώριμη, γεμάτη θύμισες μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, που μας γυρίζει πίσω, στα παιδικά μας χρόνια…
Το μυαλό μας πλάθει δικές του εικόνες που ξεπηδούν μέσα από τις αράδες των λέξεων, και δεν καταναλώνει ετοιματζίδικο “προς άμεση κατάποση” εύπεπτο ηλεκτρονικό υλικό, που δεν το “εκ”παιδεύει και δεν το καλλιεργεί!
Όσο προχωρά η τεχνολογία και βυθιζόμαστε στην παγίδα του αυτοματισμού και της ευκολίας, τόσο περισσότερο αντιλαμβανόμαστε την αξία του βιβλίου, γιατί είναι ένα από τα στοιχεία που μας βοηθά να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας!
Αυτή την αξία του βιβλίου την κατάλαβαν πολύ καλά οι άνθρωποι σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της πατρίδας μας, πάνω στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, στην ωραία Καλλιπεύκη!
Είχαν λοιπον, τη φαεινή ιδέα, να βγάλουν τα βιβλία από τις κρυψώνες τους, μέσα από τις δύσκολα προσβάσιμες βιβλιοθήκες, σε κοινή θέα, σε ένα καλαίσθητο περίπτερο-βιβλιοθήκη πάνω στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου ο καθένας θα μπορεί να δανειστεί εύκολα ένα βιβλίο και να το απολαύσει ακόμα κι επί τόπου, κάτω από τα δροσερά πλατάνια της πλατείας, υπό τη μουσική υπόκρουση των τζιτζικιών! Τι ωραία προτροπή ειδικά για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγαλύτερους!
Μια τόσο δημιουργική και πρωτοποριακή ιδέα, δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας οι οποίοι αποφάσισαν να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα δωρίζοντας με πολλή αγάπη τρεις κούτες με βιβλία από την Ανταλλακτική βιβλιοθήκη των Εν.Πο.Λ.
Συγχαίρουμε τον πολύ δραστήριο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. “Η Πατωμένη” γι αυτή του την πρωτοβουλία και όλους όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της.
Ας είναι καλοτάξιδα και πολυδιαβασμένα τα βιβλία της νέας βιβλιοθήκης τους, κι ας γεμίσει η δροσερή πλατεία του χωριού με μικρούς και μεγάλους βιβλιοφάγους!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.