Οι Δράσεις μας

 

Οι ενεργοί πολίτες Λάρισας έχουν μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων η οποία διαρκώς επεκτείνεται και ανανεώνεται, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τις ιδέες που κατατίθενται. Οι δράσεις αυτές χωρίζονται σε

Έκτακτες Δράσεις

Προκύπτουν λόγω κάποιου έκτακτου γεγονότος ή κάποιας πρότασης για δράση που θα γίνει μόνο μία φορά. Για παράδειγμα τέτοιες δράσεις ήταν: Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, η συγκομιδή λαχανικών από χωράφια αγροτών που μας δήλωσαν ότι επιθυμούσαν να τα προσφέρουν στους άπορους, η συνδιοργάνωση συναυλιών και παραστάσεων με άλλους φορείς με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, κ.α.

Περιοδικές δράσεις

Επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα (κάθε χρόνο ή κάθε μήνα). Τέτοιες δράσεις είναι π.χ. οι δράσεις ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ για τη διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους πολίτες, η οποία γίνεται κάθε μήνα περίπου και με διαφορετικά κάθε φορά προϊόντα. Επίσης, δράσεις περιοδικού χαρακτήρα είναι η δράση«Ανακύκλωση γνώσης» με συγκέντρωση κάθε Ιούνη & Σεπτέμβρη σχολικού υλικού για τις άπορες οικογένειες και ανταλλαγή σχολικών βοηθημάτων, η συγκέντρωση τροφίμων τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, κ.α.

Τακτικές ή μόνιμες δράσεις

Η διάρκειά αυτών των δράσεων είναι συνεχόμενη και περιλαμβάνουν τη στέγη αλληλεγγύης, το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, το δωρητήριο τροφίμων, διάφορες δράσεις στα σχολεία και πολλές ακόμη.

 

 

Πανελλαδικό Δίκτυο Πρωτοβουλιών "Χωρίς μεσάζοντες"

Οι εθελοντές των ΕΝ. Πολ. με ενθουσιασμό, κέφι για δουλειά και προσφορά, προσπαθούν οσό πιο συχνά μπορούν να σχεδίαζουν διάθεση προϊόντων. Στελέχωνουν τα διάφορα πόστα, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε φθηνές τιμές, οι παραγωγοί να καρπωθούν τον κόπο της δουλειάς τους χωρίς μεσάζοντες

Δείτε περισσότερα