Blog

Νέα & Ανακοινώσεις από τις Δράσεις μας

Μια συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με άρωμα από Ιταλία και Ισπανία!

Μια όμορφη παρέα από νέα παιδιά κι από αιώνιους έφηβους, σπάζουν τη μουντή ατμόσφαιρα των πέτρινων χρόνων που βιώνουμε…
Σε πείσμα της κρίσης και της κατάθλιψης που προσπαθούν να μας φορτώσουν, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας με το κέφι τους για ζωή, τη διάθεσή τους για προσφορά, την αστείρευτη φαντασία τους και την εθελοντική εργασία τους, όχι μόνο βοηθούν έμπρακτα τους συνανθρώπους τους, αλλά και σκορπούν αισιοδοξία για το μέλλον!
Παρά την καταρρακτώδη βροχή το Σάββατο, εξυπηρέτησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας στη Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που διοργάνωσαν, και εξασφάλισαν τρόφιμα για τις 110 άπορες οικογένειες που στηρίζουν.
Το χώρο της διάθεσης επισκέφτηκαν 30 νέοι φοιτητές από την Ισπανία και την Ιταλία, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι θα μεταφέρουν στις χώρες τους το μήνυμα ότι οι Έλληνες παλεύουν στην κρίση με κέφι και με αισιοδοξία, όπως άλλωστε πάντοτε έκανε ο λαός μας!
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της Διάθεσης, είδαν δια ζώσης τη διαδικασία να εξελίσσεται, δοκίμασαν τα εξαιρετικά προϊόντα των παραγωγών και εντυπωσιάστηκαν από την άψογη οργάνωση των Ενεργών Πολιτών και την αθρόα συμμετοχή του κόσμου.
Το απόγευμα έγινε συνάντηση με τους φοιτητές στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. Οι Ενεργοί Πολίτες παρουσίασαν τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους σε κοινωνικό, οικολογικό και πολιτισμικό επίπεδο και προκάλεσαν τον θαυμασμό των νέων, οι οποίοι «ένιωσαν συγκινημένοι κι ενθουσιασμένοι, καθώς βλέπουν την δημοκρατία να εφαρμόζεται στην πράξη, στη χώρα που γεννήθηκε» όπως δήλωσε μια φοιτήτρια από την Ισπανία. Ως ένδειξη αλληλεγγύης των λαών, τα παιδιά φέρανε τρόφιμα για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ., για να στηρίξουν έτσι έμπρακτα τις άπορες οικογένειες της Λάρισας, που έχουν υπό την αιγίδα τους οι Ενεργοί Πολίτες.
Στη συνέχεια οι φοιτητές της κάθε χώρας, παρουσίασαν τις ομορφιές των χωρών τους μέσα από την προβολή σύντομων σποτ, ενώ οι Ισπανοί έκαναν επίδειξη του παραδοσιακού τους χορού flamenco, και οι Ιταλοί με την κιθάρα τους τραγούδησαν εύθυμα ιταλικά τραγούδια! Οι Έλληνες φοιτητές ετοίμασαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων για την Ελλάδα, το οποίο γέμισε με γέλια και χαρούμενη διάθεση τη Στέγη των Εν.Πο.Λ.!
Κι επειδή το γέλιο ανοίγει την όρεξη, όλοι πέρασαν στον μπουφέ που ετοιμάστηκε με παραδοσιακά εδέσματα και ποτά από τις τρεις χώρες! Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι υπέροχες πίτες που ετοίμασαν οι εθελόντριες των Εν.Πο.Λ. καθώς και τα μελομακάρονα και τα άλλα γλυκά, που τίμησαν δεόντως οι επισκέπτες μας!
Στη συνέχεια η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα διεθνές πάρτι! Μουσική, χορός και πολύ-πολύ κέφι πλημμύρισε τη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ότι οι λαοί της μπορούν να ζήσουν αδελφωμένοι και αλληλέγγυοι μεταξύ τους, σε πείσμα κάποιων πολιτικών (με την διττή έννοια της λέξης), που μας θέλουν διχασμένους και με σχέσεις υποτέλειας! Το πάρτι κράτησε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, και όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Οι Ενεργοί Πολίτες θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τα παιδιά για την επίσκεψή τους, τα τρόφιμα που πρόσφεραν στο Δωρητήριο, αλλά και το ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης κι αδελφοσύνης, που θα μεταφέρουν στις πατρίδες τους!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.